only long box rounds, sparkles from a version of Occident, friendship and revenge. one of films who defines in each detail the filmography of Sergiu Nicolaescu.

(1984). Cei patru boxeri din film i-au avut pe post de consultanți de box pe antrenorii Ion Kiriac (fost campion european) și Alec Năstac (medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal (1976)).

[9], După cum afirmă Sergiu Nicolaescu, meciurile de box din film au fost „reale, cu lovituri adevărate”, pentru ca scenele să pară reale.

Was this review helpful to you?

But on one of his travels to Germany, he must become a boxer once again just for one night in the middleweight category. not a bad film but far to be more than piece from a cinematography prisoner of Comunist regime who imagine the entertainment as tool of propaganda.

Psihologii rudimentare fără acoperire epică într-un interminabil pugilat ritmat profesional de monteza Adina Georgescu-Obrocea (Pr. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Marin Moraru, Sergiu Nicolaescu, Lætitia Gabrielli, Vasile Boghiță, Marian Culiniac, Karl Michael Vogler și Constantin Brînzea. În prezent, ca șoferi-colegi pe TIR, cei doi merg în Berlin (fosta RDG), unde se opresc la un parc de distracții să se relaxeze. dupa ce este batut in tinerete de un german in timp ce era in lagar evadeaza si la batrinete are sansa sa isi ia revansa in ring .nu stiu sigur dar cred ca este unul dintre putinele filme despre box romanesti.

Andrei is now a truck driver.

Regizorul a suferit un șoc atunci când l-a văzut în sală pe fiul președintelui Nicolae Ceaușescu, dar, la final, Nicu Ceaușescu a spus: „Mișto film”. and the predictable final.so, nothing surprising.

Ioan Grigorescu a scris astfel un scenariu după care a fost realizat filmul. [4] Nuvela i-a atras atenția și producătorului francez de film Pierre Lévy care i-a solicitat cu insistență lui Ioan Grigorescu să îi vândă drepturile de ecranizare. El îi promite că dacă se va bate bine în ring îi va da o șansă de evadare, permițându-i să iasă din lagăr îmbrăcat ca de cros și dându-i 30 de minute la dispoziție pentru a fugi, după care va da alarma. the shadows of the dark past. Profitând de acest scurt răgaz, fata care spăla podelele a reușit să ia din uniforma ofițerului fotografiile făcute în lagăr de Gebauer (cu scopul de a le folosi la un eventual proces pentru crime de război), dar ofițerul a văzut-o. creată de, Lista de filme regizate de Sergiu Nicolaescu, Adrian Enescu, Premiul pentru întreaga carieră la TIFF. Filmul prezintă drama lui Andrei, un fost deținut român într-un lagăr nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care fusese transformat în „sac de antrenament” viu al ofițerului german Adolf Gebauer. Tinerii Constantin Brânzea (tânărul Tudor Andrei) și Marian Culiniac (tânărul Gebauer) au fost campioni naționali la box și au jucat roluri de boxeri și în filmul Învingătorul (1980), regizat de Tudor Mărăscu. zeci de titluri si milioane de spectatori…daca esti norocos, daca esti talentat, daca stii sa evoluezi, sa cresti, sa te descoperi, daca inveti sa simti publicul, daca il respecti si daca ii esti loial. Andrei (Sergiu Nicolaescu) este acum sofer de TIR, dar cu ocazia unei calatorii in Germania el redevine pentru o noapte boxeur la categoria semigrea.

[7] Filmul a fost realizat în coproducție de studioul românesc Casa de Filme 5 și cel german Cine TV Film Berlin.

Acest site folosește cookie-uri.

interesting for its period, today Ringul becomes boring.

Andrei is now a truck driver.

But in one of his travels to Germany he must become once again a boxer just for one night at the middleweight category.

and only problem is the strange mixture of themes, the Manichean definition of characters and the chain of punches. El a luptat la categoriile semigrea și grea, purtând în ring numele de 1013 (numărul avut în lagăr).

Andrei se ridică și află că și Tom îl recunoscuse pe Gebauer. "Ringul" prezintă drama lui Andrei, un fost deținut român într-un lagăr nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care fusese transformat în „sac de antrenament” viu de către ofițerul german Adolf Gebauer. De asemenea, a depus mărturie în procesul prin care Adolf Gebauer a fost judecat în lipsă pentru crime împotriva umanității.[1].

[17], Criticul Tudor Caranfil nu a dat filmului nicio stea și a făcut următorul comentariu: „Andrei, fost deținut al unui lagăr de concentrare, torturat în ring ca ”sac de antrenament” al comandantului Gebbauer, își reîntâlnește torționarul boxând într-un bâlci, prilej de revanșă într-o spectaculoasă luptă sportivă pe viață și pe moarte.

Regizorul, care avea peste 50 de ani pe atunci, a făcut „un antrenament intens ca în vremurile tinereții”, fiind antrenat de Ion Kiriac, și a reușit în scurt timp să se pună la punct.

Câștigătorul urma să câștige, pe lângă bani, și o cupă de aur oferită de compania Bio-Aktiv. Filmul conține două paliere spațio-temporale - trecut (perioada din lagăr) și prezent (traseul parcurs cu TIR-ul și meciul de box între bătrânul Tudor Andrei și Golem). A Romanian peasant, visiting a friend who is working at a hotel on the Black Sea Riviera, is mistaken for a look-alike rich American businessman.

Înainte de a începe meciul, ofițerul îl previne pe Andrei că dacă nu se va bate bine va avea soarta fostei balerine care a fost spânzurată după dans pentru că a furat fotografiile compromițătoare.

Together with his former coach, Tom, he finds the opportunity to close forever one of his tragic life chapters, the one with him being a prisoner in a Nazi concentration camp.

(1983, Acțiune) Tudor Andrei (Sergiu Nicolaescu) și Tom (Marin Moraru) sunt doi foști boxeri și prizonieri în lagărele fasciste din al doilea Război Mondial. Asa filme nu se vor mai face niciodata in Romania. Astfel, filmul a trecut de cenzură.

Andrei vede acolo un afiș care făcea reclamă la un meci de box în care cei amatori trebuiau să lupte șase reprize cu un boxer pe nume Golem, urmând să primească pentru fiecare repriză suma de 100 de mărci. [6] Regizor secund a fost Nicu Gheorghe. Regizorul a ales pentru acest rol pe frumoasa actriță franceză de origine italiană Lætitia Gabrielli (n. 1966), căreia i-a dat în film numele de Karin.

Ce-mi place cand cate unii vor sa se dea destepti si pica de fraieri...

Meciul continuă, iar cele șase runde se încheie. Golem îi reproșează în ring lui Andrei că a devenit campion, în timp ce fostul ofițer se ascundea. Regizorului Sergiu Nicolaescu i-a plăcut nuvela și a vrut să realizeze ecranizarea cinematografică a ei.

Ofițerul urma să fie mutat după acel eveniment la Sachsenhausen. the great virtue - the image. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, tânărul Tudor Andrei (interpretat de Constantin Brînzea), originar din Transilvania ocupată de Ungaria hortistă, lucra la o mină care s-a prăbușit. Devenit după câțiva zeci de ani șofer internațional de TIR, el ajunge la Berlin și își reîntâlnește torționarul boxând într-un bâlci. Ioan Grigorescu a comentat astfel acel moment: „E vocea destinului căci numai soarta poate țipa astfel”. Sergiu Nicolaescu a practicat și el boxul în tinerețe. Acuzat de sabotaj împotriva regimului hortist, a fost arestat și a ajuns în aprilie 1944 într-un lagăr de concentrare din Germania nazistă. Andrei a fost deținut în lagăr timp de șase luni, timp în care a făcut parte din mișcarea de rezistență în lagăr, schimbând mesaje prin intermediul unei foste balerine care spăla podelele în sala de antrenament (Maria Bănică). Marin Moraru as Tom; Sergiu Nicolaescu as Tudor Andrei; Constantin Brînzea as Tudor Andrei tanar; Mihai Vasile Boghiță as Adolf Gebauer batran / Martin Hoffmann 'Golem' (as Mihai V. Boghita) [9] Filmările în RFG și Berlin Vest au fost realizate în colaborare cu Cine TV Berlin, acest lucru fiind menționat pe genericul de final.

the moment of truth. Spectacolul a fost anunțat prin afișul: „Meci de box – Sergiu Nicolaescu contra Vasile Boghiță”. „Acest film nu-l văd făcut decât în coproducție cu țara mea”, i-a replicat însă scriitorul român.

The Ring (Romanian: Ringul) is a 1985 Romanian drama film directed by Sergiu Nicolaescu.It was entered into the 14th Moscow International Film Festival.. and that is the problem.

Dorind să-și ia revanșa, Andrei se luptă în ring pe viață și pe moarte cu fostul ofițer nazist, iar acesta din urmă moare în ring. Distributie Ringul, actori: Sergiu Nicolaescu, Sebastian Papaiani, Iurie Darie, Marin Moraru, Eusebiu Ștefănescu, Geo Dobre, regizor: Sergiu Nicolaescu

Choose an adventure below and discover your next favorite movie or TV show. Looking for something to watch?

Add the first question. Daca nu era Marin Moraru .... listă cu 55 filme, Într-una dintre zilele de antrenament, Gebauer îi spune lui Andrei că va avea loc un meci demonstrativ cu prilejul Zilei Führer-ului. ACIN).

[1] Andrei a fost mutat pentru a lucra la spălatul vaselor la popota ofițerilor și a trebuit să servească ca sac de antrenament al ofițerului practicant de box.

Editoarea Adina Georgescu Obrocea a fost distinsă în anul 1984 cu Premiul pentru montaj al Asociației Cineaștilor din România (ACIN) pentru filmele Ringul și O lumină la etajul zece.

Want to share IMDb's rating on your own site? De asemenea, Mihai Vasile Boghiță (bătrânul Gebauer) a fost component al clubului Steaua și a participat la competițiile naționale și balcanice de box în anii '50, devenind apoi actor de film și interpretând printre altele rolul Tudor Șoimaru în Neamul Șoimăreștilor (1965).