Use the HTML below. Want to share IMDb's rating on your own site?

It was typed in Slovak, on a US typewriter without diacritics, with English camera directions. Janosik Doporučuji shlédnout, i   když mi je jasné, že tento snímek bude pro   mladší generaci nezáživný. Divácky najúspešnejší slovenský film v dejinách o legende, ktorá nikdy nezomiera. Boli to ľudia, ktorí žili v tejto krajine a ktorí si takéto otázky príliš nekládli. View production, box office, & company info. With Marek Perepeczko, Ewa Lemanska, Bogusz Bilewski, Witold Pyrkosz. Njegova dela napravila su od njega legendu i narodnog heroja. Juraj Jánošík (iné zápisy: Juro Janošak, Janošiak, lat. It had premieres in Prague, in Chicago (Cicero, IL) at the now demolished 1150-seat Atlantic,[11] and in Žilina at the Grand Bio Universum (later Dom umenia Fatra). Protestovali iba maďarskí umelci, nepáčilo sa im, že všetky .
Ale tiež sme sa snažili zvýrazniť dosť presne jeho historické obdobie – tak  v kostýmoch, rekvizitách, ako aj kulisách. Na filme spolupracovala aj vôbec prvá slovenská kameramanka Danica Rumanová. Polish version of the legendary highwayman and folk hero, Juraj Janosik. In 1668 Polish colonel Michael Wolodyjowski, who recently retired to a monastery, is recalled to active duty and takes charge of Poland's eastern frontier defenses against invading Tatar hordes and Ottoman armies. Jánošík, Juraj, 1688-1713 - rodáci - zbojníci 7.

Po scenáristickej stránke je to inak na svoju dobu zarážajúco progresívna práca s predlohou, so samotným spracovaním to ale už vtedy mohlo byť lepšie - zopár scén, najmä v úvodných minútach oboch častí, vyzerá ako nácvik čohosi väčšieho, nie výsledok ostrého nakrúcania s ktorým je režisér plne spokojný. Takže to bude za štyri. Hraje zde hodně slovenských herců   obrovských kvalit. • 1921 Jánošík - prvý slovenský dlhometrážny film, americké financovanie; réžia: Jaroslav Jerry Siak, Jánošík: Theodor Pištěk • 1935 Jánošík – slovensko-český film; réžia: Martin Frič, Jánošík: Paľo Bielik • 1954 Jánošík - prvý poľský animovaný film; réžia: Włodzimierz Haupt a Halina Bieliński Jánosíkuva matka

This FAQ is empty.

Napište nám, Server hosting zajišťuje VSHosting s.r.o. [18], Štefan Vraštiak, "Stopäť rokov filmu na Slovensku. You must be a registered user to use the IMDb rating plugin.
The story of the Slovak highwayman and folk hero Juraj Janosik. Check out some of the IMDb editors' favorites movies and shows to round out your Watchlist. The film Jánošík was made and financed by the Tatra Film Corporation founded by Slovak-Americans in Chicago at 1543 W. Chicago Ave., and incorporated in Illinois with a capital stock of $50,000 (as printed on its shares; sources mention lower amounts). Musí byť zbyčovaný, ked porušil svoju povinnosť. Išlo o film Kawasakiho ruže v réžii Jana Hřebejka. Režisérka Agnieszka Holland: „S plnou zodpovednosťou môžem povedať, že je to predovšetkým film slovenský. máj 1688, Terchová – † 17. (giaruj), - Mladý Juraj Jánošik odchádza do mesta študovať za kňaza do seminára, lebo zemepán udelil povolenie mu študovať.

Jeho matka umrela, a otec sa musí postarať o pohreb. Jánošík se mi moc líbil. Jaroszynski), Dowódca zamdarnów Jánošík was shown informally to the film crew and friends in Vrútky, Turiec County, Slovakia, before its theatrical release, which is sometimes misquoted as its release date. Bližšie informácie o filme Jánošík. Ale je to   dobré zpracování, dá se na to koukat, bez   předsudků. Všechna práva vyhrazena. But for some some reason I didn't understand a word of it. It was filmed on location in the vicinity of the Siakeľ brothers' birthplace in Slovakia,[4] on two sets constructed at the site, and finished on the sound stage at the A-B Studio in Prague. Among the founders of Tatra Film were the brothers and future filmmakers Jaroslav Siakeľ and Daniel Siakeľ (1886–1964; immigrated in 1905) from Blatnica, Turiec County in central Slovakia. Počas jednej bitky ho zajmú cisárski vojaci a pre zmenu  ho začlenia do cisárskej armády, proti ktorej dovtedy bojoval. Janošik je najčešće boravio u svom rodnom mestu Terhova, a kasnije u Klenovcu, gde je u lokalnoj kafani, pod lažnim imenom radio Uhorčik. And this film had excellent directing. Jánošík is a Slovak black-and-white silent film from 1921. Paľo Bielik se   tentokrát namísto hlavního hrdiny ocitl na   režiserské stoličce, a je dobře znát, že   věděl a měl naprosto přesnou představu, jak   by měl tento dvoudílný příběh vypadat. Táto verzia je určite najlepšia, výborný hlavný predstaviteľ, a že je neherec vo filme vôbec nepoznať. Ku tomuto malému bohatstvu patrí aj tento dvoj dielný výpravný historický snímok o najznámejšom slovenskom zbojníkovi. Georgii Janossik; ~ 23. január /16. Vo filme však nevystupuje žiadna Anička.

Prvý slovenský celovečerný hraný film.

I say it was OKAY!!! Jánošík's band parties in the mountains, robs traveling noblemen, and uses disguise to rob the guests at the noblemen's County Ball only to redistribute the booty among the farmers. (čo môže súvisieť s tým, že Króner je v kroji a s valaškou v ruke Pachom a nikým iným, vôbec celkovo je však typovo príliš výrazný, z kolektívu "ľudských" zbojníkov - pritom stvárnených nemenej dokonalými predstaviteľmi - predsa len vytŕčal až príliš). His problems begin when he falls in love with the 16-year-old girl. Zabavny slovensky film, ktery z Janosikova pribehu   odstarnuje nadprirozene prvky a vytvari zajimavy   pohled na legendu.

Musím uznať, že sa mu to celkom podarilo. It relates the popular legend of the highwayman Juraj Jánošík. Žiaľ, tá si už medzičasom vybrala za manžela  iného. Stanislaw Kolicki is a spy who operates as Hans Kloss in the Nazi Abwehr during the second World War. Jánošík I-II je dvojdielný slovenský film. However, Žák-Marušiak delivered barely a third of the screenplay before the team's departure for Slovakia, some of it arrived by mail during the shoot, and the rest did not reach them before the film was finished. Po úspešnom zboji zvyknú navštíviť okolité dediny a časť z koristi rozdajú ľuďom. Svoju novú službu začína na Bytčianskom zámku, kde je väznený slávny vodca zbojníckej družiny Tomáš Uhorčík. Dnes je 23.10.2020 a svátek má Teodor.